Subsidie op regenwateropvang in Rotterdam

Rotterdam neemt regenwateropvang serieus. Wie in Rotterdam woont, kan sinds 1 januari 2020 subsidie krijgen op de installatie van een regenwatersysteem en aanleg van extra groen. Per toegevoegde kubieke meter waterberging kan het gaan om een subsidie van 500 euro. Dit brengt regenwatersystemen binnen het bereik van elke beurs.

De gemeente Rotterdam hoopt met dit subsidiepotje voor een stad te zorgen die bestand is tegen extreme droogte én tegen hele natte weersomstandigheden. Omdat slechts 40 procent van de grond stedelijk eigendom is, heeft Rotterdam hierbij wel de hulp van de bevolking nodig. Huiseigenaren worden daarom uitgenodigd mee te helpen om wateroverlast en waterschade te voorkomen. Regenwateropvang en extra groen zijn hierbij de sleutel naar succes.

Kijk voor meer informatie op deze pagina van de gemeente Rotterdam. Daar staan ook de subsidiebedragen en vindt u links naar aanvraagformulieren.

Regenwatersysteem JustNimbus

Het regenwatersysteem van JustNimbus past perfect binnen de Rotterdamse opzet. Opgevangen regenwater wordt in ditr systeem naar een waterzak geleid. Deze bevindt zich meestal in de kruipruimte, maar kan ook in kelders of op zolder worden geplaatst. Vandaar wordt het regenwater na filtering gebruikt voor het spoelen van het toilet en het wassen in de wasmachine. Vraag gerust meer informatie of een offerte via onze contactpagina.